Keresés

Régiók, tájegységek:

Megyék:

Szállások:

Jellemzők:

Palóc Udvar Vendégház


Palóc Udvar Vendégház Mátraderecske

Falusi szálláshely

Észak-Magyarország régió

Heves megye

Nyitva tartás: Egész évben
Cím: 3246 Mátraderecske, Bem J. út 3.
Térképen »

Telefon: 0620/573-7049
E-mail: palochaz@freemail.hu

Bemutatkozás:


A Mátra északi lábánál a kilenc palóc falu egyike Mátraderecske. A palóc hagyományokat könnyen megismerhetik a falusi turizmus 3 napraforgós minősítésű magánszállása a Palóc Udvar Vendégház vendégei. A dombok közötti falu csúcsán álló ház ablakaiból körpanoráma nyílik Kékestetőre, Galyatetőre, a helyi Kanázsvár megmaradt tornyára.

A vendégház kényelmes szálláslehetőséget biztosít egész évben, 3 db szobájában, 7 fő részére. A kétszintes családi ház felső szintjén egy- és kétágyas, TV-s szobákban pihenhetnek a kedves vendégek. A teljesen felszerelt étkezőt és zuhanykabinos fürdőszobát a vendégek közösen használják. A palóc konyhában sparhelten süthetnek, főzhetnek. A házigazda az alsó szinten, külön lakik.

A szépen gondozott kertben kerti pihenő, lugas, fedett kemence, amiben a háziasszony kemencés finomságokat süt. Kerti partikhoz kiépített tűzrakóhely.

A vendégház másik funkciója a házigazdák saját Tájháza, és a Palóc udvar. A palóc élet használati tárgyai, díszei, népviselete kiállításon, az udvarban, a szobákban. a háziasszony főzőiskolája a palóc konyha ízeivel, a palóc szövés, kézművesség bemutatása.

Képek:


Palóc Udvar Vendégház - Mátraderecske
Palóc Udvar Vendégház - Mátraderecske
Palóc Udvar Vendégház - Mátraderecske
Palóc Udvar Vendégház - Mátraderecske
Palóc Udvar Vendégház - Mátraderecske
Palóc Udvar Vendégház - Mátraderecske

Programlehetőségek a környéken:


Pár perc séta Mátraderecske büszkesége, az új Mofetta szén-dioxid szárazfürdő, mely jelentősen hozzájárul az ország érbetegeinek, egyes reumatológiai kóresetek színvonalas ellátásához, rehabilitációjához.
FalusiVakáció.hu - Falusi turizmus Magyarországon.
Nyaralás, üdülés, pihenés vidéki vendégházakban, apartmanokban, panziókban.

© 2008-2018 - www.falusivakacio.hu