Keresés

Régiók, tájegységek:

Megyék:

Szállások:

Jellemzők:Daruszögi Vendégház


Daruszögi Vendégház Bogács

Falusi szálláshely

Észak-Magyarország régió

Borsod-Abaúj-Zemplén megye

Nyitva tartás: Egész évben
Cím: 3412 Bogács, Rozmaring u. 3.
Térképen »

Telefon: +36-30-9055-234, +36-20-9590-040
E-mail: csaterapo@gmail.com
Honlap:

Bemutatkozás:


Bogács települést napjainkra gyógyfürdõje tette ismerté. Az ötven évvel ezelõtt feltárt 70 fokos termálvíz jó hírét a félévszázad alatt sok százezer vendég vitte szét a világba, minek nyomán nyaranta megháromszorozódik Bogács lakossága.
Sok érdekes, vendégmarasztaló program jellemzi a falut, szinte minden hétvégén történik valami egyedi, borfesztivál, egészségnapok, fürdõfesztivál, Márton napi libaünnep…hogy a színes kavalkádból néhányat megemlítsünk.
Ebben a békés, barátságos üdülõfaluban, egy csendes kis utcában (Rozmaring út 3) található a Hajdu család vendégháza, amely õrzi a hajdani falusi építészet értékeit, szépségeit, természetesen a mai kor igényeinek megfelelõen, komfortosított formában. 2006 nyarára készült el a teljes felújítás.
Az ámbitusos parasztházban 4 szoba, ( kettõ kétágyas, egy négyágyas és egy három ágyas), várja a vendégeket, akik itt pihenhetnek, ha egyénileg fõzni akarnak, a tágas, közös konyhában ezt is megtehetik. Minden szobához külön fürdõszoba, a házhoz pedig nagy, parkosított kert tartozik.
Vendégeiknek saját termelésû borokkal is kedveskedik a Hajdu család, hisz a Cserépi úti pincesoron saját pinceborozót üzemeltetnek, Csáter Apó pincéje néven.
A pince 40 személy befogadóképességû, s a bükkaljai borok gazdag választékát kínálja, így fehérborból rizlingszilvánit, és chardonnayt, vörös és rozéborból medinát, zweigeltet, és cabernet sauvignont.
A borokhoz borkorcsolyaként sajtokat, Csáter tálat, zsíros kenyeret szolgálnak fel, akár lilahagymával és tepertõhalommal is, sõt csoportoknak megrendelésre, fõtt ételeket, pl. pincepörköltet, gulyást is elkészítenek.
A finom ételek és italok mellé ismeretterjesztõ beszélgetés is járul, a környék nevezetességeivel, legendáival is megismerkedhet az idelátogató. A vendégek idegenvezetést is kérhetnek, a vidék természetes szépségei, nevezetességei mindenkit rabul ejtenek. Csend van, jó levegõ, nyugalom, barátságos, kedves, szíves vendéglátás.

Képek:


Daruszögi Vendégház - Bogács
Daruszögi Vendégház - Bogács
Daruszögi Vendégház - Bogács
Daruszögi Vendégház - Bogács
Daruszögi Vendégház - BogácsKiemelt ajánlatok
FalusiVakáció.hu - Falusi turizmus Magyarországon.
Nyaralás, üdülés, pihenés vidéki vendégházakban, apartmanokban, panziókban.

© 2008-2018 - www.falusivakacio.hu