Csipkeház és bemutatóterem


Csipkeház és bemutatóterem Cserkeszőlő

Észak-Alföld régió

Jász-Nagykun-Szolnok megye

Cím: Cserkeszőlő, Szabadság u. 2/a.
Térképen »

Nyitva tartás: 
Telefon: +36(56)310-637
E-mail: reveszcsipke@t-online.hu
Honlap:

Érdeklődés, üzenet küldése »

Jellemzők:


Klíma, légkondicionáló Klíma, légkondicionáló
Parkolási lehetőség Parkolási lehetőség

Bemutatkozás:


RÉVÉSZ MÁRTA

Olyan családba születtem, ahol anyai ágon öröklődött a vertcsipke készítésének hagyománya. Az első próbálkozásom még kisiskolás koromban történt, de komolyabb, önálló munkákra természetesen csak felnőtt fejjel vállalkoztam. Ebben az időben ismertem meg mennyi féle és technikájú vertcsipke létezik. Én ezek közül, az új stílusú vertcsipkékkel foglalkozom. Első munkáimat 1989-ben zsűriztettem. 1991-ben kaptam meg a Népi iparművész címet. Sok kiállításon vettem és veszek részt az országhatáron belül és kívül is. Tanítottam és ma is tanítok gyermekeket, felnőtteket egyaránt. Örömmel tölt el, amikor egy-egy tanítványom munkájával találkozom kiállításon vagy pályázaton. Hosszú évek dédelgetett álma volt, hogy a munkáimat egy állandó kiállításon mutathassam be.


BEMUTATÓTEREM

Ez az ország egyetlen olyan vertcsipke bemutatóterme, ahol a munkák és a munkabemutató megtekintésén kívül, a csipkeverést tanulni is lehet, és az összes kiállított darab megvásárolható vagy hasonló rendelhető! Célom nem egy múzeum létrehozása volt, hanem a vertcsipke mai használatának bemutatása a lakáskultúrában és az öltözködésben. Munkabemutató alkalmával lehetőség van arra is, hogy akinek kedve van, kipróbálja a csipkeverést. Fiatalok és idősebbek körében egyaránt szeretném népszerűsíteni ezt a tevékenységet, igény esetén akár egyéni, akár csoportos formában. A tanítás akkor is megoldható, ha valaki messzebb lakik, hiszen azért Csipkeház, mert vendégszobák is tartoznak hozzá, amelyekben, szándékom szerint, szintén megjelenik a csipke, mint díszítés.


SZÁLLÁSHELY

Külön, önálló bejárattal, a tetőtérben 4 szoba (2-3-4 ágyas) áll a vendégek rendelkezésére. Természetesen minden szobához tartozik fürdőszoba. A szobákban franciaágy, Tv, légkondicionáló van. Önellátó rendszerrel működünk. Főzésre, bográcsolásra lehetőség: egy nyári főzőhelyen, ahol a konyhapultban gáz főzőlap, mosogató van. A főzéshez szükséges edények, evőeszközök rendelkezésre állnak. Parkolásra az udvarban van lehetőség. Vendégeink a bemutatótermet ingyen látogathatják.

Képek:


Csipkeház és bemutatóterem - Cserkeszőlő
Csipkeház és bemutatóterem - Cserkeszőlő
Csipkeház és bemutatóterem - Cserkeszőlő
Csipkeház és bemutatóterem - Cserkeszőlő
Csipkeház és bemutatóterem - Cserkeszőlő
Csipkeház és bemutatóterem - Cserkeszőlő

Programlehetőségek a környéken:


Cserkeszőlő egy dinamikusan fejlődő gyógyfürdőhely Jász-Nagykun-Szolnok megyében. Szolnoktól és Kecskeméttől is kb. 50km távolságra fekszik. Közvetlen közelében, Tiszakürtön, egy nagyon szép arborétum található. A legközelebbi város 8 km-re, Kunszentmárton.

Érdeklődés, üzenet a szállásnak:


Az Ön neve: *
E-mail cím: *
Telefonszám:
Üzenet, kérdés: *
Ellenőrző kód megadása: *
Kérjük másolja be a képen látható számsort a mellette lévő mezőbe!
Security CodeKiemelt ajánlatok


FalusiVakáció.hu - Falusi turizmus Magyarországon.
Nyaralás, üdülés, pihenés vidéki vendégházakban, apartmanokban, panziókban.

© 2008-2022 - www.falusivakacio.hu