Keresés

Régiók, tájegységek:

Megyék:

Szállások:

Jellemzők:

Búbos Apartman


Búbos Apartman Szentantalfa

Falusi szálláshely

Közép-Dunántúl régió

Veszprém megye

Nyitva tartás: június - szeptember
Cím: 8272 Szentantalfa, Kertalja utca 14.
Térképen »

Telefon: +3620/349 8396; +3620/2987391
E-mail: bubosapartman@gmail.com
Honlap:

NTAK regisztrációs szám: EG19013061
Széchenyi Pihenő Kártya elfogadóhely  Hegyvidéki szálláshely  Internet hozzáférés  Lovaglási lehetőség  Szabadtéri strand közelében

Bemutatkozás:


A Balatonra tekintő Nivegy – völgyi települések egyik gyöngyszeme Szentantalfa. Zánkáról indulva, a festői környezetben kanyargó, nagyvázsonyi Kinizsi vár felé vezető út egyharmadának megtétele után jutunk el ide. Dél felé tekintve a Balaton ezüst csíkja, oldalra pillantva a gondosan művelt szőlő sorok, takaros présházak, lombos ligetek néznek vissza ránk. Ebben a csodálatos környezetben a Balázs hegy tövénél található a "Búbos Apartman". Neve utal a Makovecz növendék Sziklay Ákos tervezte "mézeskalács házikó" ívelt gerinc vonalára, illetve a nappaliban díszelgő búbos kemencére.

Az apartman ház közös légterű földszinti része szolgál alkalmat a 4-6 fős társaságok közös együtt létéhez. Funkcionális elkülönülő részei a társalgó, ebédlő és a konyha. Lehetőség van kiülni a déli oldalon található fedett teraszra. Ezen a szinten található még a kamra, a zuhanyfülkés fürdőszoba és külön WC. Csodálatos panoráma tárul az emeleti erkélyre kiülő vendégek elé. Két hálószoba, nappali és egy tágas fürdőszoba található ezen a szinten. Az emeleten 4 férőhely van, mely pótágyazva bővíthető.

A kert lehetőséget kínál bográcsozásra, sütögetésre. A melegebb napokon meg lehet húzódni a ház előtti diófa árnyat adó lombja alatt. A mozgásra vágyók izgalmas ping-pong csatát vívhatnak, lengő tekézhetnek. A csendes, csodaszép környezetben a pihenés minden feltétele adott.

Aki fürödni vágyik, azt a Balaton várja hűs hullámaival, és emellett rengeteg kulturális programmal. Akit a történelmi emlékeink érdekelnek, az Nagyvázsony felé indulhat, vagy felbandukolhat a Balázs hegyről a falut a XIII. század óta vigyázó Szent-Balázs templom romjaihoz. Ha valaki a kortárs művészet nagy alakjaival akar találkozni elég átugrani a domb másik oldalára, és a maga nemében egyedülálló kulturális rendezvénysorozat a Művészetek Völgye eseményein találja magát. A természetjárók, túrázók számára is ideális hely ez a környék. Bejárható gyalogosan, kerékpárral vagy akár lóháton. Szentantalfa a borkultúra ínyencei számára is érdekes hely. A szőlőhegyre felbaktatva gyönyörködhetünk a csodálatos panorámában, és sok-sok barátságos szőlősgazdával találkozunk, akik szívesen látják a pár pohár borra betévedő vándort.

A házat apartman jellege miatt családok, baráti társaságok számára ajánljuk elsősorban.
Az apartman SZÉP Kártya elfogadó hely.

Képek:


Búbos Apartman - Szentantalfa
Búbos Apartman - Szentantalfa
Búbos Apartman - Szentantalfa
Búbos Apartman - Szentantalfa
Búbos Apartman - Szentantalfa
Búbos Apartman - Szentantalfa
Búbos Apartman - Szentantalfa
Búbos Apartman - Szentantalfa
Búbos Apartman - Szentantalfa
Búbos Apartman - Szentantalfa
Búbos Apartman - Szentantalfa
Búbos Apartman - Szentantalfa

Programlehetőségek a környéken:


- Balatoni fürdőzés
- kulturális programok
- Kinizsi vár, lovag játékok
- Művészetek Völgye
- Zánka – Nivegy-Völgyi Borút Egyesület rendezvényei
- Lovaglás, lovas túrák
- Kerékpár és gyalog túrák
- Káli medence felfedezése
FalusiVakáció.hu - Falusi turizmus Magyarországon.
Nyaralás, üdülés, pihenés vidéki vendégházakban, apartmanokban, panziókban.

© 2008-2018 - www.falusivakacio.hu