Borbála Vendégház


Borbála Vendégház Gyenesdiás

Balaton régió

Zala megye

Cím: 8315 Gyenesdiás, Kossuth Lajos utca 56.
Térképen »

Nyitva tartás: Májustól szeptember 30-ig
Telefon: +36-30-2022414
E-mail: borbalavendeghaz2019@gmail.com
Honlap:

Érdeklődés, üzenet küldése »

NTAK regisztrációs szám: MA21030823

Jellemzők:


Széchenyi Pihenőkártya elfogadóhely SZÉP-kártya elfogadás
Étkezési lehetőség Étkezési lehetőség
Baba-barát szálláshely Bababarát (kiságy, babakád)
Klíma, légkondicionáló Klíma, légkondicionáló
Parkolási lehetőség Parkolási lehetőség

Bemutatkozás:


A Borbála Vendégház (NTAK:MA21030823) a Balaton északi partján, Gyenesdiás központi részén, a Balatontól 900 m-re (kb.10 perc sétára) található.

Magában a házban 6 franciaágyas szoba (ebből 3 pótágyazható) található, amiből 1 földszinti az összes többi pedig emeleti. Minden szobából közvetlenül nyílik egy fürdőszoba, valamint az emeleti szobákhoz még erkély is tartozik.

A ház mögötti hangulatos udvaron a vendégek rendelkezésére áll pergola, kerti bútor, grillezési és bográcsozási lehetőség. Itt a gyerkőcök nyugodtan játszhatnak.

A pince részünk remek közösségi tér, ahol biliárd, csocsó, darts és pingpong felel a jó hangulatért. Ez a helyiség alkalmas különböző rendezvények lebonyolítására is.

Kérésre svédasztalos reggelit is biztosítunk, térítés ellenében.

Képek:


Borbála Vendégház - Gyenesdiás
Borbála Vendégház - Gyenesdiás
Borbála Vendégház - Gyenesdiás
Borbála Vendégház - Gyenesdiás
Borbála Vendégház - Gyenesdiás
Borbála Vendégház - Gyenesdiás
Borbála Vendégház - Gyenesdiás
Borbála Vendégház - Gyenesdiás
Borbála Vendégház - Gyenesdiás
Borbála Vendégház - Gyenesdiás
Borbála Vendégház - Gyenesdiás
Borbála Vendégház - Gyenesdiás

Árak, feltételek:


Az áraink felnőtteknek:
▪️ elő- (2022.05.27-2022.06.30) és utószezon (2022.08.25-2022.09.30) 7000 Ft per éjszaka
▪️ főszezon (2022.07.01-2022.08.25) 8000 Ft per éjszaka.

Gyerekárak:
▪️ 0-3 éves korig ingyenes
▪️ 3-6 éves korig 3000 Ft
▪️ 6-9 éves korig 4500 Ft
▪️ 9-12 éves korig 5200 Ft per éjszaka.

Programlehetőségek a környéken:


Kihagyhatatlan látnivalók Gyenesdiáson…Élmény az egész családnak!

1. Nagymező, Erdei tornapálya
A Nagymező (180m) nemcsak Gyenesdiás, hanem a Keszthelyi-hegység egyik legkedveltebb kirándulóhelye, ahol kiépített szalonnasütő-helyek, asztalok és padok, focipálya, drótkötél csúszda, esőbeálló várja a kirándulókat. A Keszthelyi-hegység jelentősebb túraútvonalai innen indulnak, itt keresztezik egymást, vagy éppen itt érnek véget. Érinti például a Kéktúra-útvonal, de a piros és sárga + jelzés is innen indul, továbbá a Darnay-Dornyai kilátótúra is. A Nagymezőről könnyen elérhető az Erdei tornapálya, az 1300 méter hosszú 16 állomásos gyakorlópálya, ahol játékos formában, jó levegőn tesztelhetjük erőnlétünket. A tornapályát bárki, bármikor díjtalanul önedzésére, egészségének megőrzésére felhasználhatja. Az egyes állomások úgy lettek tervezve, hogy az edzések mellett időt hagynak a gyönyörködésre, a természeti szépségek élvezetére, lelki felüdülésre és szellemi felfrissülésre.
Látogatható: egész évben minden nap, időjárás függvényében
Cím: GPS46.7829,17.2948

2. Festetics-kilátó
A Nagymezőről kiindulva hódíthatjuk meg a Kerek-hegy tetején álló 3 szintes kilátót, ahonnan csodás panoráma nyílik a Keszthelyi-öbölre, ill. a Keszthelyi-hegység völgyek szabdalta hullámos felszínére. A Festetics család után elnevezett, 235 méter magasan található kilátót 2000-ben építették újjá, melyet az erdei kirándulóközpont, a Nagymező nyugati széléről induló gyalogösvényen érhetünk el.
Látogatható: egész évben minden nap, időjárás függvényében
Cím: GPS 46.7832,17.2890

3. Vadlánlik
A Ló-hegy oldalában megbújó ritka természeti képződmény egy kis szélvájta barlang, melyet a környékbeliek csak Vadlánliknak neveznek. A barlangnyílás tulajdonképpen egy széleróziós kőfülke, melyet mesterségesen tovább bővítettek. A századforduló idején nagy valószínűséggel titkos pálinkafőző helyként használták. A barlanghoz kapcsolódó vadlány legendáról ITT olvashat többet!
Tipp: További hasonló barlangok, képződmények találhatóak pl. a Kovácsi-hegy peremén húzódó bazaltfolyosó mentén, Zalaszántón, ill. Válluson.
Látogatható: egész évben minden nap, időjárás függvényében
Cím: GPS 46.7778,17.2939

4. Dolomit-tanösvény, Fénykereszt
A Keszthelyi-hegység élővilágát bemutató tanösvény egyben egy zarándokút is a Fénykereszthez. A Keszthelyi-hegység dolomitjáról közel 80 védett, ill. fokozottan védett növényfaj ismert, mint pl. nősziromfélék, orchideák, árvalányhajak, kökörcsinek. Ezenkívül állatvilága, különösen a gerinctelen fauna ma is nagyon gazdag. Számos olyan bogár- és lepkefaj élőhelye, amely országosan is ritka, pl. láncos futrinka, kis szarvasbogár, illetve a kis apolló-lepke stb. Ezt az igen változatos élővilágot mutatja be a Dolomit-tanösvény, ami a Pince köz felől közelíthető meg. A tanösvényen jutunk fel a települést szimbolikusan védő Fénykereszthez, amelynek a csúcsa három ponton kék fénnyel világít – ez a Szentháromságot, az alsó rész négy fehér fénye a feltámadást és Jézust, mint az Ég és Föld összekötőjét jelképezi. Innen is csodás panoráma tárul elénk.
Látogatható: egész évben minden nap, időjárás függvényében
Cím: GPS 46.7742, 17.3004

5. Felhagyott kőbányák
A szűkebb értelemben vett Keszthelyi-hegység nagyrészt felső-triász kori dolomittömbből épül fel, melyet Gyenesdiás északkeleti határában két kőfejtő tárt fel 1967-től. A terület a Balaton-felvidéki Nemzeti Park része. A Nagymezőről kellemes sétával érhető el mindkét kőbánya, melyeket a kitermelés befejezése óta (1980-as évek) a természet nagyrészt már visszahódított. A keleti bányaudvar a csapadék munkájának köszönhetően különösen látványos, az esővíz érdekes formákat és vízmosásokat alakított ki. Az egykori bányagödör északi falának tetejéről gyönyörű kilátás nyílik a Balatonra, az óriási kráter aljába lesétálva pedig érdemes kipróbálni a hely akusztikáját is.
Látogatható: egész évben minden nap, időjárás függvényében
Cím: GPS 46.7802,17.2889 (keleti), 46.7787,17.2880 (nyugati)

+1 Avar történeti kiállítás
A 19. században épült Pásztorház biztosít helyet a kis állandó kiállításnak, ahol a korabeli temetkezési szokásokat és a környék valószínűleg legnagyobb avar vezérének (660k) sírját eredeti formában mutatják be. Interaktív táblák segítségével az avar kultúra is megelevenedik a látogatók előtt. A páratlanul gazdag, tárlókban elhelyezett leletanyag érdekes bepillantást enged a honfoglalás előtti időkbe. (A kiállításhoz kapcsolódóan keddenként Kézműveskuckó keretén belül drótékszereket és bőrtarsolyokat készíthetnek az érdeklődők. Itt anyag hozzájárulás van!)
Látogatható: Május 1-szeptember 30., keddtől péntekig 9-12 óráig
október 1-április 30. kedd 15-18 óráig
Cím: Gyenesdiás, Kossuth L. u. 97.
Tel: 83/314-507

Érdeklődés, üzenet a szállásnak:


Az Ön neve: *
E-mail cím: *
Telefonszám:
Üzenet, kérdés: *
Ellenőrző kód megadása: *
Kérjük másolja be a képen látható számsort a mellette lévő mezőbe!
Security CodeKiemelt ajánlatok


FalusiVakáció.hu - Falusi turizmus Magyarországon.
Nyaralás, üdülés, pihenés vidéki vendégházakban, apartmanokban, panziókban.

© 2008-2022 - www.falusivakacio.hu