Keresés

Régiók, tájegységek:

Megyék:

Szállások:

Jellemzők:

Vass Vendégház


Vass Vendégház Fertőrákos

Falusi szálláshely

Nyugat-Dunántúl régió

Györ-Moson-Sopron megye

Nyitva tartás: 
Cím: 9421 Fertőrákos, Fő u. 25.
Térképen »

Telefon: +36/99/355-578, +3620/588-9418
E-mail: info@vassvendeghaz.hu
Honlap:
  Háziállatot fogadó szállás

Bemutatkozás:


Vendégházunk a Fertő­tó mellett, Soprontól 10 km­re fekvő falu, Fertőrákos központjában található. Az idelátogatók a falu nevezetességei mellett felfedezhetik a Fertő­tó és a táj páratlan természeti szépségét és állatvilágát.

Vendégházunkban 3 db Kétágyas /pótágyazható/ fürdőszobás szoba és egy apartman várja a pihenni vágyó vendégeket.

Minden szobában televizió, internet hozzáférési lehetőség. Felszerelt konyha, hűtőszekrény, főzési lehetőség. Reggeli megbeszélés alapján.

A zárt udvarban pihenőkert, parkolási-, napozási lehetőség, bogrács- és grillező hely.

Kutya, házikedvenc is hozható.

Nagy szeretettel várjuk kedves vendégeinket!

Képek:


Vass Vendégház - Fertőrákos
Vass Vendégház - Fertőrákos
Vass Vendégház - Fertőrákos
Vass Vendégház - Fertőrákos
Vass Vendégház - Fertőrákos
Vass Vendégház - Fertőrákos
Vass Vendégház - Fertőrákos
Vass Vendégház - Fertőrákos
Vass Vendégház - Fertőrákos
Vass Vendégház - Fertőrákos

Programlehetőségek a környéken:


Fertő tavi mesepark - Family Park
Ausztria legnagyobb szabadidőparkja, a Fertő-tó közelében St Margarethen és Rust között található. Fantasztikus családi kirándulóhely, minden korosztály számára. A szabadidőpark már több mint 40 éve üzemel, gyönyörű parklétesítményeit, körhinta és pályaválasztékot, a mesevilágot, az állatsimogatót, felvonultató állatkertet évről évre minél több család keresi fel. A gyerekpark 120 000 m2-es területen várja vendégeit.

A nagycenki kastély
Széchenyi Antal 1750 körül a kiscenki majorház helyén építette a barokk kastélyt. A klasszicista homlokzatú kastély együttes 1800 nyarán készült el. 1834-40 közt Széchenyi István ismét átépítette a kastélyt Hild Ferenc soproni építész segítségével. Az országban itt volt először gázvilágítás, az épületben fürdőszobák és vízöblítéses WC-ket épített. A keleti szárnyban kapott helyett az istálló mely a magyar lótenyésztés büszkeségévé vált, a kastélypark, pedig angolparkká formálódott. Széchenyi István fia Béla számos növényritkaságot telepített a kastélyparkba. Az épület a II. világháborúban súlyos károkat szenvedett berendezéseiben is. 1969-ben történt meg az újjá építése, a Széchenyi István Emlékmúzeum a nyugati szárnyban ekkor kapott helyet, a keleti szárnyban, pedig Kocsi Múzeum és méntelep, a Vörös kastélyban szálloda, étterem, kávéház létesült.

A Fertő-tó
A Fertő-Hanság Nemzeti Park része a Fertő-tó. Az UNESCO bioszféra rezervátummá nyilvánította 1979.-ben. A tó Ausztria és Magyarország területén található. Egyes részei a Nemzeti Parknak csak engedéllyel és kísérettel látogathatók. A tó, nyáron igencsak népszerű, strandolási lehetőségek mellett, szörfözés, csónakázás és a vitorlázás nyújt szórakozási lehetőségeket az odalátogatóknak. A kerékpározni vágyóknak, pedig a tó körül kiépült kerékpárút nyújt sportolási lehetőséget. A sűrű nádasok és a sós mocsárfoltok madarak számára igazi paradicsom. Az itteni mészkövet már a rómaiak is bányászták, a Fertőrákosi kőfejtő ma már színházi- és operaelőadások díszlete. Népi építészete is figyelemre méltó az itteni vidéknek, a szőlőültetvényekről pedig a zamatos kékfrankos kerül a palackokba.
FalusiVakáció.hu - Falusi turizmus Magyarországon.
Nyaralás, üdülés, pihenés vidéki vendégházakban, apartmanokban, panziókban.

© 2008-2018 - www.falusivakacio.hu